Descriere
Florile uscate de lavanda sunt divine si pot fi folosite in multe preparate culinare. De la paine la inghetata, la zahar infuzat cu lavanda pe care il puteti folosi la prajituri, florile uscate de lavanda sunt o bucuria.
Florile noastre de lavanda sunt crescute in sistem organic. In prezent suntem in procesul de conversie pentru a putea obtine si certificarea oficiala. Noi nu staropim si nu colegem lavanda mecanizat. Ne folosim de munca manilor, si nu ne apropiem cu niciun fel de substanta de ea. De curand am adus si cativa stupi de albine care ne vor oferi o delicioasa miere de lavanda.
Va lasam mai jos o reteta de inghetata cu flori de lavanda care vā va trezi simturile la viata:
Inghetata cu lavanda
Ingrediente
- 1 lingura flori de lavanda (Se gaseste in magazinele naturiste,la ceaiuri)
- 2 galbenusuri de ou
- colorant alimentar ( mov sau culoarea lavandei)
- 120 g miere sau zahar (recomand miere)
- 200 ml lapte
- 200 ml frisca lichida
Mod de preparare
-
Punem la fiert laptele împreuna cu mierea si florile de lavanda. La primul clocot, luam laptele de pe foc si il strecuram. Florile si-au lasat in lapte tot parfumul lor.
-
Adaugam in laptele parfumat galbenușurile si il lasam la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa putin. Am obtinut astfel o compozitie cremoasa ce o lasam sa se raceasca putin.
-
Adaugam apoi frisca lichida. La final se adauga si colorantul alimentar (obtional). Am obtinut astfel, 400 ml de inghetata parfumata.
-
O punem la congelator cateva ore si va fi perfecta pentru o escapada a sufletului in Provence 🙂
-
Spor la inghetata!
Reteta o gasiti pe atlasculinar.ro
Recenzii
Nu există recenzii până acum.